Η νέα διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στη “ΘΟΛΟ” του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος μας ταξιδεύει στον Ιερό Βράχο του πολιτισμού μας.

Με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν, τον 5ο αιώνα π.Χ.

Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.α.

Ομάδες ειδικών, ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτηρίου. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της “ΘΟΛΟΥ” και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη προσφέρουν στους επισκέπτες του Ελληνικού Κόσμου μια “ρωγμή” στο χωροχρόνο.

Ο επισκέπτης θα δεί να ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια του με κάθε λεπτομέρεια όλα τα κτήρια που βρίσκονταν στον Ιερό Βράχο στην πραγματική τους κλίμακα και τις διαστάσεις καθώς περιηγείται ανάμεσα στους υπέρλαμπρους ναούς, μαθαίνοντας για την ιστορία της Ακρόπολης με τη συνδρομή των Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η “Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών” είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 24 Μαρτίου 2018.

Πηγή : CNN Greece

http://www.cnn.gr/style/politismos/gallery/6893/ellinikos-kosmos-prosklisi-se-taxidi-stin-arxaia-ellada-me-eikoniki-pragmatikotita